100 års erfaring og tre generationers hjerteblod

Brøndby Auto og BAU er ejet af automekaniker Lars Hansen. Allerede som 5-årig trak farfars værksted og bilerne i Lars. Ofte sad han i skolen og talte timer til han igen kunne komme ned og få olie under neglene på værkstedet.

Farfar hed Erik Hansen og fik i 1925 arbejde hos Brøndby Auto på Køgevejen nede ved ishuset. I starten var det mest cykler og gaskomfurer, der blevet repareret, men snart trillede også de første automobiler ind til eftersyn og reparationer.

Automobilen skabte behov for vejnet

Som folk blev mere mobile, udviklede vejnettet i Storkøbenhavn sig, også på Vestegnen. Snart hjalp også sønnerne Mogens og Arne til med at få de store entreprenørmaskiner, der skabte det hastigt voksende vejnet, med at køre effektivt og optimalt. Det krævede større lokaler at huse de store maskiner, og værkstedet flyttede til Vallensbæk. I 1968 købte Erik værkstedet, som siden har været på familiens hænder.

Tre generationer med stor bilglæde

Lars kom i lære hos onkel Mogens og far Arne med farfar som styrmand. Timerne forsvandt som dug for solen, når de tre generationer med stor bilentusiasme blandede deres store hobby og kærlighed til biler med faglig kompetence og ny viden fra diverse mekanikeruddannelser.

Når de store erhvervsbiler blev repareret på værkstedet, havde kunderne brug for biler at låne imens. Det gav anledning til at anskaffe de første udlejningsbiler, som sidenhen bliver til firmaet Brøndby Auto Udlejning – bedre kendt som BAU.

Fra Brøndby til Vallensbæk og nu i Greve

Storkøbenhavn voksede videre og snart blev industriområdet i Vallensbæk, hvor værkstedet lå, forvandlet til boligblokke. Det betød, at Brøndby Auto endnu en gang rykkede videre. Denne gang til Greve, hvor I finder os på Geminivej.

Selvom Erik, Arne, Mogens og Lars har taget Brøndby Auto med på en rejse fra værksted til værksted, og bilerne har været igennem en enorm udvikling, er ånden den samme.

”Far sagde altid til mig, at hos Brøndby Auto tager vi ikke røven på nogen og har ikke tænkt os at gå på røven,” fortæller Lars med et smil og respekt i stemmen.

At passe sine ting og holde styr på forretningen er nu Lars’ ansvar. Et ansvar han bærer med både ydmyghed og stolthed.

Jeg prøver altid at få det bedste ud af det, jeg får i hænderne. Jeg elsker at finde løsninger – også selvom det sommetider er et puslespil, og vi må slå krumspring. Hvis alt var glat og lean, ville livet være kedeligt. Jeg holder af det skæve – det giver livet kulør, fortæller Lars.

Geminivej 10, 2670 Greve

©Copyright 2023 BAU A/S

RSS FeedPersondatapolitik

© 2023 IKKE AKTIVERET LICENS — Designed by DAN®